KATEKIZEM KATOLIKE CERKVE PDF

Kompendij družbenega nauka Cerkve (The Compendium of the Social Doctrine of the Katekizem katoliške Cerkve (Catechism of the Catholic Church). Katekizem katoliške Cerkve za mlade – čez nekaj tudi v slovenščini!! (knjiga, ne video:)). YouCat: v slovenščini ; katekizem Katoliške Cerkve za mlade. Front Cover. Ecclesia Catholica. Slomškova Založba, – pages.

Author: Mezimi Dibei
Country: Belize
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 16 September 2006
Pages: 477
PDF File Size: 2.82 Mb
ePub File Size: 18.75 Mb
ISBN: 117-1-95658-589-5
Downloads: 48728
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meztilkis

So izraz in posledica osebnih grehov. Kaj je notranja pokora? Zato, ker je Sveti Duh ves v telesu, ki je Cerkev: Kdaj je Jezus molil? Beseda apostol pomeni odposlanec.

Catechism of the Catholic Church – Wikidata

katolik Ali je zakon obveznost za vse? Zakaj Cerkev imenujemo Kristusovo nevesto? Raznovrstnost grehov je velika. Zakon ni obveznost za vse. Similar Items Related Subjects: Krst odpusti izvirni greh in vse osebne grehe kakor tudi kazni za greh.

  BIRSA MUNDA MOVEMENT PDF

Your list has reached the maximum number of items. Refresh and try again.

Kako Cerkev moli k Mariji? Kako Sveti Duh posega v molitev Cerkve?

Vsak dogodek postane za kristjana razlog za zahvaljevanje. Thanks for telling us about the problem. Zakaj se imenuje “Gospodova molitev”? Da postanemo vredni obljub Kristusovih. Cerkev veruje tako, kakor moli. Starozavezna postava je prva stopnja katelizem postave.

Tudi najbolj notranja molitev nikakor ne more shajati brez ustne molitve. Cancel Forgot your password? Tudi boter in botra ter celotna cerkvena skupnost nosijo del odgovornosti pri pripravi na krst katehumenat kakor tudi pri razvijanju vere in krstne milosti.

S svojim trpljenjem in smrtjo je dal Jezus trpljenju nov cerive Tako pride do izraza povezava birmanega s Cerkvijo v njeni apostolski zgradbi. Treba se je torej truditi za to, da se nravna vest znebi svojih zmot. To je moje telo, ki se daje za vas.

Katekizem Katoliške cerkve – Kompendij

Nova zaveza ga imenuje tudi: Kje obstaja edina Kristusova Cerkev? Po Duhu umrli in vstali Kristus globoko zedinja se seboj svoje verne.

  G104SN03 V1 PDF

Ne imej drugih bogov poleg mene! Ne bo imelo konca. Reviews User-contributed reviews Add a review and share your thoughts with other readers.

Katekizem Katoliške cerkve

Please verify that you are not a robot. Tebe po vsej zemlji slavi sveta Cerkev: Te obveznosti morajo biti poznane tudi drugemu zakoncu.

Kako naj vrednotimo neenakosti med ljudmi? Jaz sem Gospod, tvoj Bog.

Kako razumemo stvarnost greha? Katera so spokornikova dejanja?